Sántha Judit pszichológus Budapest

Kit is válasszak?

A megfelelő szakember kiválasztásánál első feladatunk a választott pszichológus szaktudásának és kompetenciájának ellenőrzése.

Magyarországon legális pszichoterápiát szakvizsgával rendelkező (klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta) szakember folytathat.

Ezen túl a személyes szimpátiára alapozhatunk. Ha kényelmesen érezzük magunkat a pszichológus társaságában és jó kapcsolatot tudunk vele kialakítani, akkor a terápia jól fog működni.

"Minél inkább képes a kliens a terapeutát valódi, hiteles, kongruens és empatikus személyként érzékelni, olyannak, aki feltétel nélküli pozitív elfogadással fordul felé, annál nagyobb valószínűséggel tud a fejlődése elindulni egy statikus, véglegesnek tűnő, érzéstelen és személytelen létezésmódból egy állandóan változó, elfogadó létezésmód felé, amelyet egyéni, mindenki másétól különböző érzésvilág jellemez. Ennek az elmozdulásnak a következtében a kliens személyisége és viselkedése egészségesebbé és érettebbé válik, a saját énjével, más személyekkel és a környezettel való kapcsolata reálisabb lesz."

(Carl. R. Rogers)

Nem árt feltenni a következő kérdéseket a pszichológusnak:

  • jogosult-e pszichoterápiát végezni? Hány éves gyakorlata van ebben?
  • Milyen gyakorlata van az engem érintő problémák kezelésében?
  • Melyek a szakterületei - pl. felnőttekkel vagy gyermekekkel foglalkozik?
  • Milyen kezeléseket alkalmaz, és vajon azok hatékonysága a problémáim kezelésében tudományosan bizonyított-e?
  • Mennyibe kerülnek a pszichoterápiás ülések?
  • Mely egészségbiztosítókkal van szerződése?


 

Megosztás

Kapcsolat

Cég:
Hunyadvár Pszichológiai
Magánrendelő
Adószám:
70848760-1-42

Rendelő:
1165 Budapest
Hunyadvár u.56.

Tel: +36-70/384-0450
E-mail: santha_judit@freemail.hu

Gyakori kérdések

Milyen problémákkal fordulhat hozzám?

pánikbetegség, fóbiák és más szorongásos zavarok depresszió, hangulatzavarok személyiségből eredő problémák, ill. a személyiség fejlesztésének igénye élethelyzeti nehézségek és krízisek. Veszteségek feldolgozása kapcsolati zavarok, konfliktuskezelés gyermekneveléssel kapcsolatos kérdések evészavarok (bulimia és anorexia nervosa, kóros elhízás) családi kapcsolati nehézségek, konfliktusok termékenységi zavarok: terhesség, szülés, szoptatás, és az ezt követő időszak alatt fellépő problémák lelki eredetű testi tünetek, pszichoszomatikus betegségek szenvedélybetegségek (alkohol-, gyógyszer-, játékfüggőség stb.)

Milyen módon tudok segíteni?

Elsősorban pszichoterápiával segítek. Ez magában foglalja az állapotfelmérést, tanácsadást, esetleg javaslatot további kivizsgálásra vagy gyógyszeres kezelésre is.

Mi a Viselkedésterápia

A viselkedésterápia azon alapul, hogy az emberi problémák döntő többsége hibásan tanult viselkedésekben nyilvánul meg (pl. ártalmatlan ingerekre szorongással reagálunk). A terápia célja a nem kívánt cselekvés feletti uralom elsajátítása, és az ilyen viselkedés megváltoztatása.