Sántha Judit pszichológus Budapest

Kit is válasszak?

A megfelelő szakember kiválasztásánál első feladatunk a választott pszichológus szaktudásának és kompetenciájának ellenőrzése.

Magyarországon legális pszichoterápiát szakvizsgával rendelkező (klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta) szakember folytathat.

Ezen túl a személyes szimpátiára alapozhatunk. Ha kényelmesen érezzük magunkat a pszichológus társaságában és jó kapcsolatot tudunk vele kialakítani, akkor a terápia jól fog működni.

"Minél inkább képes a kliens a terapeutát valódi, hiteles, kongruens és empatikus személyként érzékelni, olyannak, aki feltétel nélküli pozitív elfogadással fordul felé, annál nagyobb valószínűséggel tud a fejlődése elindulni egy statikus, véglegesnek tűnő, érzéstelen és személytelen létezésmódból egy állandóan változó, elfogadó létezésmód felé, amelyet egyéni, mindenki másétól különböző érzésvilág jellemez. Ennek az elmozdulásnak a következtében a kliens személyisége és viselkedése egészségesebbé és érettebbé válik, a saját énjével, más személyekkel és a környezettel való kapcsolata reálisabb lesz."

(Carl. R. Rogers)

Nem árt feltenni a következő kérdéseket a pszichológusnak:

  • jogosult-e pszichoterápiát végezni? Hány éves gyakorlata van ebben?
  • Milyen gyakorlata van az engem érintő problémák kezelésében?
  • Melyek a szakterületei - pl. felnőttekkel vagy gyermekekkel foglalkozik?
  • Milyen kezeléseket alkalmaz, és vajon azok hatékonysága a problémáim kezelésében tudományosan bizonyított-e?
  • Mennyibe kerülnek a pszichoterápiás ülések?
  • Mely egészségbiztosítókkal van szerződése?

Amennyiben nem tudunk időpontot egyeztetni, jó szívvel ajánlom kolléganőm, Kocsorné Pálos Krisztina felkeresését: www.paloskrisztina-pszichologus.webnode.hu

 

Megosztás

Kapcsolat

Cég:
Hunyadvár Pszichológiai
Magánrendelő
Adószám:
70848760-3-42

Rendelő:
1165 Budapest
Hunyadvár u.56.

Tel: +36-70/384-0450
E-mail: santha_judit@freemail.hu

Gyakori kérdések

Milyen módon tudok segíteni?

Elsősorban pszichoterápiával segítek. Ez magában foglalja az állapotfelmérést, tanácsadást, esetleg javaslatot további kivizsgálásra vagy gyógyszeres kezelésre is.

Mi a Kognitív terápia?

A kognitív terápia alapja, hogy gondolataink határozzák meg érzéseinket és magatartásunkat. Segítségével az ember képessé válhat az élmények és életesemények egészséges értelmezésére, amely egészséges magatartáshoz vezet.

Milyen problémákkal fordulhat hozzám?

pánikbetegség, fóbiák és más szorongásos zavarok depresszió, hangulatzavarok személyiségből eredő problémák, ill. a személyiség fejlesztésének igénye élethelyzeti nehézségek és krízisek. Veszteségek feldolgozása kapcsolati zavarok, konfliktuskezelés gyermekneveléssel kapcsolatos kérdések evészavarok (bulimia és anorexia nervosa, kóros elhízás) családi kapcsolati nehézségek, konfliktusok termékenységi zavarok: terhesség, szülés, szoptatás, és az ezt követő időszak alatt fellépő problémák lelki eredetű testi tünetek, pszichoszomatikus betegségek szenvedélybetegségek (alkohol-, gyógyszer-, játékfüggőség stb.)